Guatemala Medina

150,00 980,00 

100% arabica: výběrová

chuťový profil: broskev, mandarinka, pražené mandle, mléčná čokoláda, červený grep, nugát

harmonicky vyladěná káva se sametovým krémovým tělem, střední aciditou a minimální hořkostí, dominující chuť mléčné čokolády osvěžují tóny sladkého šťavnatého ovoce, zatímco mandle a nugát poskytují oříškový závěr

cupping score: 84,5

acidita – tělo – aroma (stupnice 1-10): 6 – 8 – 7

department (kraj) / district (okres): Sacatepéquez / Antigua

farma: Medina

klasifikace zrna: SHB, EP

pěstované odrůdy: Caturra, Catuai

nadmořská výška: 1500 m n. m.

metoda zpracování: promytá / washed

Popis

Farmu Medina, zahrnující dvě usedlosti: Medina a Anexo Portal, najdeme ve vesnici San Lorenzo El Cubo v oblasti Ciudad Vieja. Pro celý kávový region ležícího na úpatí tří sopek Acatenango, Agua, Fuego, z nichž třetí je stále aktivní, jsou charakteristické dny plné slunečních paprsků, chladné noci a nízké srážky. Jednou za čas vulkán Fuego (Oheň) zasype oblast Antiguy čerstvým popelem a obohatí již tak velice úrodnou půdu další dávkou minerálů.
Za dlouhá léta existence Mediny (založena byla v roce 1842) se postupy pěstování a zpracování kávových zrn vyvíjely, vylepšovaly. Dnes jsou vzorem dokonalého spojení nejnovějších technologií s tradičními technikami.
Vedení farmy v čele s Jorgem Bolañosem (ve branži známým „Coco“) příkladně pečuje o své zaměstnance i celé jejich rodiny jak v oblasti vzdělání, tak sociální. Mezi dlouhou řadu projektů patří vzdělávací kurzy, školné, příspěvky na školní pomůcky, každoroční preventivní zubní prohlídky, možnost komunitního sportu, využití školky pro děti stálých zaměstnanců i sezóních brigádníků, ubytování a mnohé další.